Nieuws

Eén van onze collega's ervaringsdeskundige aan het woord in "De Afspraak"

John Crombez verduidelijkt in het tv-programma “De Afspraak” hoe hij de schuldindustrie wil aanpakken. Onze collega, Cynthia Hoste van TAO-armoede, kwam getuigen over haar persoonlijke ervaringen met betrekking tot dit thema. Dit is een krachtig voorbeeld van ervaringsdeskundigheid.

 

Eén van onze collega's ervaringsdeskundige aan het woord in het kader van de 'Van Gevangenis naar Zorg'. 

In Vlaanderen blijkt er nog een grote onwetendheid over internering te bestaan die mede stigma en taboe in de hand werkt. Te Gek!? wil met de campagne 'Van Gevangenis naar Zorg' een licht werpen op het begrip internering en de verschillende aspecten daarvan.

In het kader van de campagne nam Dominique Van Malder (Radio Gaga) enkele interviews af met professionelen uit het werkveld, een ervaringsdeskundige en een familiegetuige. Sammy, een van onze trajectbegeleiders, gaf een interview als familiebetrokkene. Als broer van probeerde hij om te gaan met het feit dat zijn psychisch kwetsbare broer geïnterneerd werd. Het gesprek gaat over de zoektocht in het doolhof van deze specifieke zorgsector. Ook het ontwarren van het emotionele en administratieve kluwen, het evenwicht vinden in loyaliteit naar familie en zichzelf toe en het belang van familieparticipatie komt aan bod. 


Meer info over de campagne zelf vind je hier

Het audiofragment kan je hier beluisteren.